0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Mode-ontwerpster (41) werd boswachter (en Goede Voorouder)

Tijdens de eerste coronaperiode wist Marit zeker dat ze boswachter wilde worden: “Ik moet naar buiten en moet nuttig zijn, de natuur beschermen.” En zo gebeurde het: op 41-jarige leeftijd startte Marit Hendriks van de Weem de tweejarige opleiding tot boswachter bij Staatsbosbeheer. Ze deed haar verhaal in het zondagochtendprogramma Vroege Vogels.

Staatsbosbeheer heeft jaarlijks 10 plekken voor leerlingen voor het 2-jarige opleidingstraject voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bos- en natuurbeheer op niveau mbo 3 of mbo 4. Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar school. Daar leer je alles over flora en fauna, ecologie en natuurbeheer. Die kennis pas je de rest van de werkweek toe in de praktijk, als leerling boswachter in een van gebieden van Staatsbosbeheer.

Aan het werk in de Biesbos

Carrièreswitch

“Een jaar geleden zat ik in een jacuzzi in Rome, mocht in de styling doen van de kleding. En op dat moment wist ik al: dit wordt m’n laatste klus, ik wil boswachter gaan worden.” Ze solliciteerde op het opleidingstraject van Staatsbosbeheer en werd afgelopen september een van de gelukkigen die werd aangenomen.

Ze is nu een jaar lang leerling-boswachter in de Biesbosch. In september gaat ze nog een jaar naar een ander gebied en dan is het zo ver: dan is modeontwerper Marit Hendriks van de Weem, boswachter Marit Hendriks van de Weem.

Het hele interview met Marit is hier te luisteren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *