1 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

“Wanneer we uit onze rivieren kunnen drinken is ons hele ecosysteem weer in balans,” zegt Li An Phoa. Deze goedlachse vrouw (40) is op een bijzondere missie. Ze heeft al 18.000 kilometer langs rivieren gelopen. “Ik wil zoveel mogelijk buiten zijn en mensen inspireren”

Ineens staat ze in het middelpunt van de belangstelling. Li An studeerde holistische ecologie in England en ook filosofie en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar boek Drinkbare Rivieren gaat de tweede druk in en ze is een geliefd spreekster op menig congres. Een twee pagina groot artikel in Trouw (10 sept 2021) gaat gepaard een enthousiaste vrolijke afbeelding van haar tot de knieën in het water. Het staat in scherp contrast met de aanleiding van haar queeste. In ongeveer 3 generaties tijd zijn alle drinkbare rivieren verdwenen -vervuild en vergiftigd. De bodem waarop we leven, de flora en fauna verkeren in slechte staat en daarmee ook onze rivieren.

Oplossingen?
Als je denkt dat in haar boek vol staat met oplossingen om drinkbaar water uit de rivieren te tappen, kom je bedrogen uit. Er staan geen lijstjes in met kant-en-klare to-do-dingen. Li An wil vooral mensen tot denken aanzetten of zoals ze zelf noemt ‘mensen moeten het zelf willen, intrinsiek gemotiveerd raken. Wel treedt ze tijdens haar wandelingen langs de stromen in contact met boeren, burgers en plaatselijke politiek, en ook met directeuren en ceo’s van grote bedrijven. Deze topmensen die beslissingen maken zijn belangrijke gesprekspartners. Inmiddels is er een netwerk van Maasburgervaders met burgemeester uit Frankrijk, België en Nederland onder wie de Rotterdamse Ahmed Aboutaleb.

Kijk op haar website voor meer informatie: https://drinkablerivers.org/

Hieronder nog een video van haar bijzondere missie.

Dit artikel is gebaseerd op een interview in Trouw

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *